Bachovo cvetno zdravljenje

0

Cvetno zdravljenje je razvil Edward Bach, ki je bil zdravnik in homeopat.

Bachove cvetne esence so razredčeni cvetovi in sicer v razmerju 50:50 – del tega predstavljajo cvetovi, drugi del pa voda ali brandy. Ker so cvetovi razredčeni, nimajo vonja ali okusa po cvetovih.

Prednost te metode je v tem, da so esence iz naravnih sestavin in ne vsebujejo nobenih kemičnih sestavin. Lahko se kombinirajo z vsemi ostalimi oblikami zdravljenja. V primeru, da vzamemo napačno esenco nam to ne more povzročiti nobene škode, prav tako jih ni možno predozirati.

Cvetne esence niso narejene po teoriji razredčitve in ne temeljijo na zakonih homeopatije. Bachove esence so, za razliko od homeopatije, narejene vse iz nestrupenih snovi, z idejo, da lahko pozitivna energija preusmeri ali nevtralizira negativno energijo.

Vsaka esenca se uporablja posamezno ali v kombinaciji z ostalimi esencami. Bachove esence se lahko prav tako uporabljajo za živali. Esence se ponavadi uživajo oralno.

Najbolj poznana oz. razširjena esenca je tako imenovano rešilno zdravilo (rescue remedy), ki je sestavljeno iz Popona, Češnjelike slive, Betlehemske zvezde, Nedotike in Srobota.
Rešilno zdravilo se uporablja za hud stres, šok, v stanjih panike, za hud strah, globoko žalost. Uporabimo ga tudi ko nas čaka nekaj kar nas je strah vnaprej (npr. obisk zobozdravnika).

Bach je bil prepričan, da je bolezen odraz neskladja duše in osebnostnih prepričanj.Ta notranja vojna vodi k negativnemu razpoloženju in energijski blokadi, kar povzroči disharmonijo, ta pa privede do bolezni.
Ko je Bach čutil kakšno negativno čustvo, je roke podržal nad različnimi rastlinami in, če je čustvo izzvenelo, je določeni rastlini pripisal zdravilno moč za določeno čustvo.

Bachove esence se izdelujejo v številnih podjetjih po svetu.

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo