Goji jagode za dobro počutje

0

Jagode so znane tudi kot kitajsko čudežno sadje, rdeči diamanti ali srečne jagode, saj se ob rednem jemanju človek dobro počuti in je poln energije.

Goji jagode so izredno zdravilne, ugodno vplivajo na delovanje živčnega sistema in jeter, na prekrvavitev in vid. Čeprav niso zdravilo, pa so eden najbolj kakovostnih naravnih prehranskih dodatkov.

Rastlina

Lycium Barbarum zraste v srednje velik listopaden grm. Rad imaj sonce in toplo klimo, uspeva pa tudi v bolj vlažnih področjih. Raste v vseh vrstah tal, na polsenčni ali senčni legi. Prve plodove pobiramo tri leta po sajenju.

Plodovi

Zdravilni plodovi, oranžno rdeče barve in dolgi 1-2 cm, zorijo od julija do oktobra. Jagode goji lahko jemo sveže al pa uporabimo za izdelavo soka. Lahko jih tudi posušimo in naredimo čaj, kitajci suhe jagode dodajajo rižu in juham, ter kot začimbo zelenjavnim in mesnim jedem.

Goji jagode v posodi

Goji jagode lahko gojimo tudi v loncu, koritu ali posodi. Posoda naj ima na dnu drenažne odprtine in naj bo dovolj velika in globoka. Čeprav grm doseže višino tudi do 3 metre, bo njegova rast v posodi omejena.

www.kalia.si

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo