Harrison Ford: “Narava ne potrebuje ljudi – ljudje potrebujemo naravo!”

0

Hollywoodska zvezda in okoljevarstvenik Harrison Ford se je udeležil Konvencije o biotski raznovrstnosti Združenih narodov (ZN) v Nagoji na Japonskem, kjer delegati snujejo načrte in zastavljajo cilje na področju biodiverzitete za prihodnjih deset let.

Kot je poudaril, je naše življenje na Zemlji odvisno od narave in zdravega ekosistema, zato si moramo prizadevati, da bi ju ohranili, saj “narava ne potrebuje ljudi, ampak ljudje potrebujemo naravo”.
Ključne besede: izginule živalske vrste podnebne spremembe rastline živali

“Ta teden sem imel priložnost, da sem se srečal z ministri in državnimi delegati z vsega sveta, ki so se zbrali v Nagoji, da bi zasnovali globalni načrt ohranjanja narave za naslednjih deset let. To zasedanje je izjemnega pomena in pomembna prelomnica za okoljske ministre, ki imajo v rokah odgovornost, da zastavijo jasne cilje za zavarovanje narave. Odločitve, ki bodo sprejete tukaj, ne bodo imele učinka samo na okoljsko zdravje našega planeta, ampak na vse ljudi, družine in narode, ki so odvisni od narave,”je Harrison Ford, ki je med drugim podpredsednik mednarodne organizacije Conservation International, po poročanju CNN posvaril na Konferenci o biotski raznovrstnosti ZN v japonski Nagoji.

Ford, ki si aktivno prizadeva za zaščito in ohranjanje naravnih virov na Zemlji, je na konferenci poudaril, da je biotska raznovrstnost temelj vsega življenja na Zemlji: “Človeška družba sama ne more zagotoviti bistvenih dobrin, kot so stabilno podnebje, svež zrak, sveža voda, prav tako si ne moremo predstavljati pridelkov brez žuželk – vse to nam lahko omogočita samo narava in zdrav ekosistem.” Kot je po poročanju CNN dodal hollywoodski igralec, izguba biotske raznovrstnosti in slabenje ekosistema predstavljata globalni izziv brez primere, ob tem pa je opozoril, da je trenutna stopnja izumiranja vrst tisočkrat večja od naravne.

Avtor: ts, Edition.cnn.com
www.eko.dnevnik.si

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo