Kaj pomeni biti ženska?

0

“Biti ženska pogosto opredeljujemo v nasprotju z moškimi kvalitetami … in tako biti ženska postane pričakovanje nekoga drugega. Biti ženska je v resnici povezano le z menoj!”

Ste kdaj poskusile napisati nekaj o tem, kako je biti dekle, ženska!
Pop kultura nam govori, da ‘resnična’ ženska ve, kako uporabiti svoje telo, da dobi, kar hoče. Spretno rokuje z močjo privlačnosti in zapeljivosti ter vključuje živalski magnetizem. Sprašujem se, kakšna je to moč, če si korenček na palici, ki binglja nekomu pred nosom? In ne morem si pomagati, ko opažam, da moški v flirtu z nami uporabljajo besede kot so “začarati” in “skrivnostna”. Meni se te besede zdijo kot podzavesten poskus, da med nami vzpostavijo distanco.
Moti me, ko slišim ženske, kako nasedajo mističnim podobam, ki nam poskušajo vliti moč tako, da razglašajo našo magičnost; ker smo kot mati zemlja, ki lahko rojevamo, imamo isti življenjski cikel kot luna, da smo kot plima in oseka oceanov. Kaj ne vidijo nevarnosti v tem, ko nasedajo ideji o super-naravnih bitjih? Če si rečemo Boginje, brez da bi se pri tem zavedale, da smo ljudje, ni nobene potrebe, da bi nas obravnavali kot človeška bitja!
S tem, ko se “ponašamo”, kako fundamentalno drugačne smo od moških, se zapletamo v nevarno igro nasprotij. Ker! Če so moški veliki, morajo biti ženske majhne. Če so moški močni, morajo biti ženske šibke. Tako postane nemogoče napisati glasno in ponosno pesem o tem, kaj pomeni biti ženska, saj je nemogoče ne osmešiti moških ali sebi spodrezati tla pod nogami.
Biti ženska pomeni, da se sprejemam natanko taka, kot sem, da si dam dovoljenje, da se razvijam in rastem. Da sem na prvem mestu mojega seznama opravil.
Ženstvenost je moč in trdnost, ki jo napaja ustvarjalnost in ljubezen. Kjer so druge moči in kreposti hranijo z željo po dominanci, kontroli in osvajanju (kar ni nujno samo slabo), ženstvenost povezujejo energije široke ljubezni, obilja, ustvarjalnosti in harmoničnega izražanja.
Biti ženstvena pomeni, da se vračam v sončni vrt pod svoje srce. Pomeni živeti iz mojega sončnega pleteža. Pomeni, da spremenim svoje prioritete v trenutke mojega življenja (življenje je le zbir trenutkov), ki me negujejo in izpolnjujejo. Resnično vrednost dajem svojim potrebam po ustvarjalnosti, čustveni intimi, igri in spolnim izkušnjam. Žena, ki je povezana s svojo ženstveno esenco, izbere sodelovanje, prijaznost in sočutje namesto tekmovalnosti, dominantnosti in agresivnosti (čeprav je lahko tudi vse to, kjer je to potrebno). Dovolim si počitek, notranjo lepoto in mehko negovalno okolje, ki postanejo prioritete v mojem življenju. Prepoznam neprecenljivo vrednost ženskega in se ne opravičujem, ko sem v polnem objemu sebe. Moj življenjski cilj je, da živim in uživam življenje.
Avtor: Tadeja Tabitha Bradaš
www.mettainstitut.com
Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo