Karitejevo maslo je afriško naravno bogastvo

0

Karitejevo maslo je afriško naravno bogastvo, ki ga že tisočletja uporabljajo afriške ženske za ohranjanje mladostnega videza. 

Izvor karitejevega masla je maščoba iz drevesa Karite (Vitellaria paradoxa), ki raste v zahodni in severni Afriki, tradicionalno pa ga uporabljajo proti kožnim gubicam, manjšim brazgotinam in strijam ter za lajšanje simptomov pri srbečici kože zaradi psoriaze, ekcema, dermatitisa in sončnih opeklin. Karitejevo maslo nanašamo na kožo, ob dotiku s kožo se zaradi njene temperature stopi in vpije, pri tem pa ne pušča mastnega občutka na koži.  Maslo kožo vlaži, ščiti in neguje, s tem pa jo ohranja mladostno in svežo, poleg tega pa je tudi enkraten preparat za suhe in poškodovane lase, ker jih obnavlja, jim vrača lesk in že po kratkotrajni uporabi so lasje svetleči in mehki, koža pa sijoča in prožna.

Karitejevo maslo  v afriški družbi  pridobivajo predvsem ženske in z denarjem, ki ga za to dobijo, upravljajo samo one same. Velikokrat je to edini dohodek žensk v Afriki, zato ga ponekod imenujejo tudi Žensko zlato, predstavlja pa izredno pomemben doprinos k enakopravnosti in ekonomski neodvisnosti žensk. Načeloma se 80 odstotkov pridelka drevesa Karite izvozi v razvitejše države v obliki oreščkov na predelavo izven Afrike, zato izvoz tradicionalno pridelanega karitejevega masla pomeni dodano vrednost proizvoda, ki povečuje lokalni dohodek v  najrevnejših predelih Afrike.

Karitejevo malo YANUMI 100% ORGANIC KARITE je narejeno iz tradicionalno pridelanega karitejevega masla, je popolnoma naravno ter predstavlja edino karitejevo maslo v Sloveniji z certifikatom Pravične trgovine (FAIR TRADE) in se ga odkupuje po pravičnih cenah.

Karitejevo maslo YANUMI 100% ORGANIC KARITE je še posebej priporočljivo:
Za nego suhe in razpokane kože, saj jo učinkovito obnavlja in vlaži
Za nego zrele kože, saj jo sprošča in gladi in hkrati oskrbi z maščobo in vlago
Kot mazilo proti nosečnostnim strijam
Za zaščito pred vetrom in mrazom
Za masažo
Za relaksacijo mišic
Pri pleničnih izpuščajih pri dojenčkih
Za nego celega telesa, tudi lasišča (iritacije, suho lasišče) in las
Za raznovrstno nego vseh vrst kože (suha, občutljiva, nagnjena k alergijam)
Pri zdravljenju poškodb, vnetij, brazgotin, dermatitisa, kožnih izpuščajev, ekcemov luskavice, sončnih in drugih opeklin, manjših ran in odrgnin

Pomaga pri odstranjevanju kožnih madežev, srbeči koži, razpokanih ustnicah, artritisu
Blaži utrujenost, bolečine in napetost v mišicah.

UPORABA
Karitejevo maslo YANUMI 100% ORGANIC KARITE je na sobni temperaturi v trdni, delno mazavi obliki, zato ga moramo pri uporabi raztopiti med dlanmi in nato nanesti na kožo s krožnimi gibi. Po nanosu dobite občutek svilene kože.

Več o karitejevem maslu si preberite: TUKAJ

foto: sublimebliss.com

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo