Organska hrana ni le za bogate in slavne!

0

London – Zvezdniki, kot sta Gwyneth Paltrow in Sting, s promoviranjem organske hrane naredijo več slabega kot dobrega, saj ji dajejo "elitističen pridih", je za britanski Daily Telegraph dejala vodja zveze Soil Association.

Princ Charles in Madonna dajeta vtis, da sta sadje in zelenjava, pri katerih ne uporabljajo kemikalij, samo za tiste, ki lahko najamejo vrtnarja in strokovnjaka za makrobiotiko. Helen Browning, vodja zveze Siol Associaton, želi ljudem pokazati, da organska hrana ni le za "ljudi, ki nosijo sandale in pijejo šampanjec".

Njen cilj je, da čim večje število ljudi prepriča v gojenje in uživanje sveže zelenjave in sadja. Program Dobra hrana za vse bo romal v šole, bolnišnice, zapore in podjetja, pokazal pa bo, da lokalna, sezonska in organska hrana ni le cenovno dosegljiva za vse, temveč tudi blagodejno vpliva na zdravje in vedenje.

"Obožujemo zvezdnike, a zaradi njih tudi mislimo, da je organska hrana rezervirana za slavne in bogate. Ni! Zveza Soil Association hoče dokazati nasprotno," je poudarila Browningova.

Avtor: (tp)
www.eko.dnevnik.si

foto: Daily Telegraph

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo