Peta na Kitajskem promovira vegetarijanstvo: Uživanje mesa zaradi višjega standarda narašča

0

Peking – Obleka, ki jo je nosila kitajska igralka Gao Yuanyuan, je bila videti dovolj dobra, da bi jo človek pojedel. Sešita je iz bila solatnih listov, in je bila poskus Pete, da ljudi prepriča, naj se odločijo za vegetarijanstvo, saj uživanje mesa na Kitajskem narašča.

Gao je imela okoli vratu še ogrlico iz čilija. “Ko sem postala vegetarijanka, sem se tudi bolje počutila,” je dejala novinarjem Reutersa. “Ko sem spremenila prehrano, sem najprej pojedla malo več in se celo zredila. Vsekakor pa imam več energije,” je zatrdila.

Kitajska prehrana sicer temelji na zelenjavi, vendar pa je zaradi višjih prihodkov in boljšega življenjskega standarda povečalo uživanje mesa (predvsem pri pripadnikih srednjega razreda). V povprečju Kitajec na leto zaužije 55 kilogramov mesa.

Jason Baker, predstavnik Pete, je dejal, da se je uživanje mesa na Kitajskem v zadnjih štiridesetih letih početverilo in povzročilo tudi več zdravstvenih težav. “Pojavljajo se z mesom povezane zdravstvene težave – rak in srčno-žilne bolezni.”

Avtor: (tp, agencije)
www.eko.dnevnik.si

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo