Pomembnost pitja vode v povezavi z masažno terapijo

0

Smo voda. Naše telo vsebuje 70 – 85% vode, tako je voda najpomembnejši del našega telesa. Njena naloga je, da celicam prinaša hrano, kisik, minerale. Polega tega tudi vlaži sluznico in sklepe, preprečuje trenja, olajša delovanje organov, vzdržuje telesno temperaturo. 

Po drugi strani pa voda odnaša nepotrebne in strupene snovi iz telesa, pa tudi preprečuje njihovo nalaganje v telesu. Pitje vode – navadne vode iz pipe – je zato izjemnega pomena za naš obstoj in za naše zdravje.
 
Voda in masažna terapija

Masaža oz. masažna terapija je izrednega pomena za naše dobro počutje. Odpravlja stres, deluje pozitivno na telo in na misli, odpravlja bolečine, zatrdline ipd. Hidracija telesa pomembno pripomore k povečanju in poglabljanju učinkov masažne terapije. Tudi učinek same terapije je boljši in odpravljanje toksinov je hitrejše. Masaža poveča cirkulacijo, poveča dotok krvi do mišic, do blokiranih predelov telesa in pomembno je, da se neželjene snovi, ki smo jih z masažo prebudili tudi čim hitreje izločijo iz telesa. 
 
Koliko vode?

2 – 3 litre na dan. Pri tem je mišljena navadna voda  (ne mineralne vode ali čaja ipd.). Količina je sicer odvisna tudi od posameznika od vremena, letnega časa, od aktivnosti ipd. 
Najbolje naredimo, če takoj ko vstanemo spijemo 6 dcl vode in čez približno pol ure pojemo zajtrk. V tem času se bo voda lepo porazdelila po telesu in hidrirala telo. Če se vam zdi 6 dcl veliko, kar dejansko tudi je, če nismo vajeni piti, potem začnemo z manjšo količino, ki jo vsak dan malo dvignemo.  Poskusite in opazujte kaj se dogaja, kako se počutite. 
 
Zanimive informacije o vodi: 
internetna stran Rižanskega vodovoda
knjiga Voda za zdravje in življenj: niste bolni, žejni ste! – Fereydoon Batmanghelidj
knjiga Telo kliče po vodi – Fereydoon Batmanghelidj

Avtor: Maja Mihovec
www.bogastvo-travnika.si
 
Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo