Prepričanje – Boj

0

Boj v obliki negativnih prepričanj pomeni prepričanje človeka o načinu – sredstvu, ki omogoča doseganje ciljev v življenju. To velja za izpolnjevanje poklicnih, osebnih, umetniških, čustvenih in preostalih ciljev ter vizij v tem življenju.

Gre za pogojevanje: brez boja ne dosežem nič, boriti se moram za zdravje, srečo, ljubezen, uspeh, zadovoljstvo …

To negativno prepričanje preprečuje sproščenost, zmožnost lahkotne kreacije svojih zamisli in izraz osebne svobode skozi življenje. Gre za zelo moteč dejavnik, ki se lahko izraža v obliki strahu – stalnem občutku nevarnosti, občutku nemoči, nesproščenosti, napetosti, vseprisotne pozornosti, nezaupanja …

Na ta način se oseba vse življenje v vseh priložnostih trudi, da bi skozi boj realizirala svoje želje in ne sprejema možnosti načel sprejetosti, zaupanja, spontanosti, naravne zakonitosti, svobodne izbire, spontanega izražanja misli in čustev ter prepuščanja. Vso svojo energijo vlaga v boj, v racionalni um, ki pa je seveda omejen in pogojen s filtri prepričanja, da je za vse nujna bitka, trud in težka oblika.

To je ogromna izguba energije tudi na področjih, kjer je to povsem nepomembno; namesto da bi se človek prepustil ljubezni, zapleta vsebine odnosa, analizira in se ves čas boji ter tudi bori za odnos. Prav tako ne verjame v možnost spontanega napredka in realizacije svojih sposobnosti. S tem se poveča dvom v samega sebe in nazadnje lahko to prepričanje prinese popolnoma negativistično gledanje na ljudi in na svet okoli sebe.

»Vse je težko«, je najpogostejša misel človeka, ki ima globoko zakoreninjeno prepričanje o nuji boja za dosego svojih ciljev. To prepričanje je ravno nasprotno od stvarne realnosti in tudi zakonitosti univerzalne energije, da enako privlači enako. Če človek sprejema življenje po zakonu sprejemanja in razumevanja, potem lažje realizira svoje potenciale in tudi dosti lažje uresničuje načrt duše skozi življenje – tukaj in sedaj.

Povzeto iz knjige Pot k svetlobi – Evolucija duše skozi življenje.

Avtor Matjaž Bogdan Zepan 

foto: freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=809

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo