Princ Charles je Američane prosil naj zavoljo drugih prebivalcev Zemlje pojejo manj zrezkov

0

Washington – Velik apetit Američanov po govejem mesu ogroža svetovne zaloge vode, je opozoril princ Charles med obiskom ZDA. Med govorom v Washingtonu je britanski princ izpostavil, da velike investicije v industrijsko proizvodnjo hrane ogrožajo zaloge “čarobne substance, ki smo jo predlogo jemali za samoumevno.”

“Za 0,5 kilograma industrijsko predelanega govejega mesa porabimo 7.570 litrov vode,” je na konferenci o prihodnosti hrane dejal Charles. “To je veliko vode in imamo dovolj dokazov, da Zemlja tega ne bo dolgo zdržala.”

Američani letno v povprečju pojejo več kot 41 kilogramov govejega mesa, ocenjujejo ZN, kar je dvakrat več od Britancev in kar štirikrat več od mednarodnega povprečja. Princ je pozval k reformi produkcije hrane, uvedbi organskih in trajnostnih tehnik in kritiziral ZDA, ker je dovolila preureditev ruralnih področji.

“Slišal sem, da v ZDA vsako minuto izgubite več kot 4000 kvadratnih metrov zemlje zaradi razvoja, kar pomeni, da ste od leta 1982 pozidali območje v velikosti zvezne države Indiane,” je Charles dejal zbranim na konferenci. “V ZDA prst uničujete kar desetkrat hitreje, kot jo je Zemlja sposobna obnavljati,” je še dodal.
Avtor: (tp, Daily Telegraph)
www.eko.dnevnik.si

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo