Razumeti bolezen

0

Vzroki vseh bolezni se nahajajo na duhovni ravni. Poleg fizičnega imate čustveno, mentalno in duhovno telo. Bolezni se začnejo v čustvenem telesu in pogosto iz tega telesa tudi prehajajo blokade v fizično telo na materialni ravni. Tudi prepričanje (miselni vzorci) mentalnega telesa pripomorejo k razvoju čustvenih blokad in tako se bolezen realizira.

Sodbe lahko ustvarjajo blokade v čustveno-energetskem sistemu, vendar nekaj časa traja, da se bolezen pojavi. Bolezen je temna energija, ki se razvije v avri na mestih blokade in energija se ne more prosto pretakati. Ta energija se lahko nastani v telesu, vendar ni nujno (možnost čustvenega ravnotežja). Običajno čustva povedo, da se energija ne pretaka – kar je razvidno iz avre.

Kadar ste pazljivi na sporočila in jih upoštevate, se blokade sprostijo (vsakič, ko ste nervozni, preiščite – kontrolirajte svoja čustva, ker nervoza pomeni, da ne delujete iz ljubezni).

Če boste sistematično ignorirali svojo jezo in se silili početi stvari, ki jih ne marate, se bodo čustva (jeza) premaknila v podzavest in se izrazila v fizičnem telesu kot bolezen. Običajno »fizične pritožbe« – bolezen, nakazujejo čustva, ki se jih ne zavedate. Bolezen vam pomaga povezati se z blokadami.

Bolečine in bolezni so jezik duše, ker čustva domujejo v duši; so vzorci – vtisi, ki jih duša nosi s seboj. Duša hrepeni po popolni povezavi vseh svojih delov in je srečna, ko energija prosto teče in se obnavlja. Blokade preprečujejo pretok energije in deprimirajo ter stiskajo dušo.

Bolezen pokaže, kje je zdravljenje potrebno (ni dobro, ni slabo, je samo zavedanje!).

Ljudje vidijo v bolezni nekaj negativnega (neprijetno počutje, bolečine…), vendar je bolezen zelo koristen znak in opozorilo. S tem razumevanjem lažje sprejmete bolezen, namesto da jo zavračate. Duša govori skozi vašo intuicijo, tiha čustva kot šepet srca. Če ne zmorete razumeti sporočila na ta način, bo to storila skozi čustva (emocije so učitelji, čustva so kot otroci).

Čustva govorijo razločen jezik. Sporočilo: ‘Čutim, da je to dobro zame’ je intuicija – emocija.

Vaša čustva zelo jasno kažejo, da morate svojo pozornost obrniti navznoter in odkriti, kaj v vaši notranjosti zaneti čustveno reakcijo; to je vaše delo.

Vsakič, ko se pojavi močna čustvena reakcija, morate odkriti, kaj to za vas pomeni. Če boste vztrajali in striktno poslušali tihi glas, vam bo duša povedala, zakaj, če pa zavračate in zanikate čustva, bo duša spregovorila skozi telo – kot bolezen.

Telo je inteligentno bitje in ne reagira samo na materialne stvari (hrana…), temveč tudi na čustva, misli in emocije. Telo je ustvarjeno kot orodje za komunikacijo v vseh pogledih in orodje duše, da se izrazi in prepozna v materialnem. Telo je izraz duše.

Sporočila Rachel Meron
Vir: www.prisluhni.si

foto:Graur Razvan Ionut, Freedigitalphotos

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo