S pripravo zelenih smoothie-jev si lahko izboljšate zdravje in počutje

0

Pripravljanje zelenih kašastih sokov je enostavno in njihova redna uporaba močno izboljša optimalno zdravje. Ne glede na to, kakšno dieto imate, boste s pripravo zelenih kašastih sokov  vaše telo priskrbeli z vlakninami, esencialnimi aminokislinami (s katerimi se tvorijo beljakovine) in ostalimi hranili, ki so nujni za razvoj in izgradnjo celic v našem telesu.

Večina ljudi dnevno užije premalo temnega zelenja. Vsekakor, že sama ideja na to, da bi žvečili zelenje ne zbuja ravno največjega apetita v nas, idej za pripravo zelenja pa tudi nimamo. Najlažje je zelenje, v surovi obliki in na okusen način pripraviti v zelenih kašastih sokovih. Verjemite mi, da so lahko zeleni sokovi še kako slastni. Enostavno združite vaše najljubše sadje (banana odlično nadvlada grenki okus zelenja) z vašim najljubšim zelenjem (špinača, blitva, zeleni ohrovt, regrat, koprive). Na začetku poskusite v razmerju 60% sadje in 40% zelenje, potem pa odstotek zelenja povečujete do tiste stopnje, da še vedno prija vašemu okusu. Sestavine dodajte v močni blender (Blendtec), zraven dodajte tekočino (filtrirana voda ali jabolčni sok ali sok stisnjenih pomaranč ali kokosovo vodo) in mešajte toliko časa, da postane zeleni kašasti sok. Sok lahko spijete takoj, ali ga hranite v hladilniku, tudi do dva dni.

S pripravo zelenih kašastih sokov, lahko zaužijete neverjetno količino vitaminov, predvsem vitamina A, C, folne kisline, magnezija, aminokislin in fitohranil. Ker zeleni kašasti sokovi vsebujejo ogromno hranilnih vrednosti, tudi dolgo ne boste občutili lakote, saj boste telo priskrbeli z vsemi potrebnimi hranili in zato tudi ne boste lačni. Na ta način lahko uravnavate svoj apetit. Poskusite s pitjem zelenih kašasith sokov zjutraj in videli boste, kako pozno se vam bo zbudil apetit.

Zeleni kašasti sokovi pa vam bodo pomagali  tudi urediti prebavo, saj vsebujejo veliko vlaknin, ki bodo pomagale odplakniti odpadne snovi v črevesju. Pitje zelenih kašastih sokov deluje izredno očiščevalno in pomaga pri čiščenju toksinov iz vašega telesa. Posledično se boste počutili lažje, imeli boste več energije in izgledali boste bolj mladostno.

Redno pitje zelenih kašastih sokov bo izboljšalo izgled vaše kože, ta bo postala bolj napeta in čvrsta, vsi tisti, ki imate težave z aknami, pa se bodo te omilile ali celo izginile. Zeleni kašasti sokovi so najbolj naravno prehransko dopolnilo k vsaki dieti in močno priporočam, da jih uvedete v svoj življenjski stil.

RECEPT: 

Sestavine:
2 banani
sok kokosove vode
4 izkoščičeni datlji
1 čajna žlička spiruline
1 šop špinače
po potrebi voda

Priprava: Vse sestavine zmešate v močnem blenderju in vaš zeleni smoothie je pripravljen!

Mi priporočamo Blenderje Blendtec, ki so na voljo tudi v naši trgovini: tukaj
Avtor: Barbara Radojlovič

foto: autumnmakesanddoes.com

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo