Si želite okrepiti imunski sistem, pozdraviti že obstoječo bolezen

0

Posegate po sintetičnih ali naravnih zdravilih?
Fitoterapija je oblika zdravljenja z uporabo rastlin.
Že tisoče let so rastline glavni vir terapevtskih zdravil po vsem svetu.

V 20. stoletju je razvoj sintetičnih tehnik zdravljenja in uporabe kemičnih zdravil povzročil padec priljubljenosti tovrstnega zdravljenja. Mnogi mislijo, da zato, ker je farmacevtsko zdravilo raziskano v laboratoriju in ga predpiše zdravnik, varno.

Resnica je, da je konvencionalne medicina odgovorna za 255.000 smrti na leto v Združenih državah Amerike, in skoraj za polovico tistih, ki so se od neželenih učinkov zdravili na recept.

Obstaja toliko načinov, da se pozdravi naše telo po naravni poti brez stranskih učinkov, še posebej, če vzamemo pod drobnogled rastlinski svet.

Rastline imajo še vedno zelo pomembno mesto v medicini, kar se bo v prihodnosti še nadaljevalo in že zdaj opažamo, da se vedno več ljudi vrača k starim tehnikam zdravljenja.

Z uporabo zdravilnih rastlin, se pozdravi in ponovno vzpostavitev naravno ravnovesje telesa.

Rastline imajo res neverjetno zdravilne lastnosti in najbolj razburljive raziskave kažejo, kako lahko rastline delujejo na naravno ravnovesje hormonov.

Adaptogen učinek naravnih zelišč – naše telo dobi in absorbira tisto, kar potrebuje in toliko, kot potrebuje – odvisno od tega, koliko in kakšne deleže imamo lastnih hormonov.

Zelo pomembno je, da zelišča delujejo in odpravljajo vzroke bolezni in ne le simptomov obolenja. Prav tako ob enem poskrbijo tudi za druge organe (ravno nasprotno, sintetična zdravila npr. zdravijo živčni sistem in istočasno uničujejo želodec – zato jemljemo še nekaj za želodec, kar pa spet vpliva – negativno, na nek drug organ…)

Ob naravnem zdravljenju igra prehrana ključno vlogo, saj hrani naše celice, ki skrbijo za delovanje našega organizma.

Marsikdo se zdravi s sodobno medicino, pozdravi pa z naravo.

Avtor: Alja Dimic – nutricionistka
www.holistic.si

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo