Sprejeti bolezen

0

Ne morete vedete, kaj vam bolezen sporoča, če zanikate čustva, ki jo predstavljajo.

To je notranje potovanje, s katerim postopno obnavljate komunikacijo.

Za začetek te poti je potrebno sprejeti bolezen. Običajno je pri ljudeh prva reakcija zanikanje in nesprejemanje bolezni; radi bi, da kar najhitreje izgine, ker vas plaši in se bojite biti nezdravi ter se na koncu bojite smrti. Panika ob bolezni vam prepreči širši pogled na bolezen, ki jo morate videti v drugačni luči; lahko jo izkušate kot sporočilo za spremembo, da se bolezen razume kot signal. Zelo pomembno je sprejeti bolečino in bolezen.

Ko sprejmete položaj, v katerem se nahaja vaše fizično telo, ste pripravljeni poslušati jezik duše in tako rešite že polovico problema. Resnični problem ni bolezen, pač pa tisto, kar bolezen predstavlja, in to so blokade. Bolezen vas prisili videti blokade, ki so osnova bolezni.

Ko v svojem srcu sprejmete bolezen, ste osvobodili del blokad, ne da bi se zavedali sporočila bolezni. Vaša volja, potrpljenje in odločnost, da se podajate na svoje notranje potovanje, vzpostavi ponovno komunikacijo. Kljub vsemu ni lahko vzljubiti bolezen in jo popolnoma sprejeti. Prav lahko čutite jezo in odpor, ste potrti in tako ne slišite šepeta svoje duše.

Pogosto je telo lahko omejeno (zmanjšana telesna sposobnost) in se morate odpovedati določenim aktivnostim; to pomeni manj delati in bolj poslušati svoje potrebe. Bodite potrpežljivi in velikodušni s seboj. Prepoznavajte čustva, ki se porajajo in jih sprejmite, ker igrajo važno vlogo pri zdravljenju. Sprejeti morate bolečine, neprijetnosti, strahove, nevarnost in jezo iz oči v oči ter se z njimi spoprijateljiti. Vse te stvari vam pomagajo pri zdravljenju. Bolezen ni nekaj, kar morate kar najhitreje odstraniti s svoje poti. Ni slučajno, da se je prav zdaj pojavila v vašem življenju.

Če ignorirate jezik telesa in zavračate bolezen, bo za vas težko razumljiv duhovni pomen bolezni, ki pravi, da vas obdaja preveč jeze in strahov. Notranjo svobodo lahko dosežete samo tako, da boste bolezen obravnavali odkrito in z njo bolečino, neprijetnosti ter čustva strahu, jeze in odpora. Sprejmite jih in jih tiho vprašajte, kaj vam sporočajo!

Običajno se ne družite intimno s svojim telesom. Razgovor s telesom kot bitjem, ki je vredno ljubezni in spoštovanja, je nekaj neobičajnega.

Vaša družba vas pita s predstavami o idealih. Vse je namenjeno temu, da mora biti vaše telo lepe zunanjosti in biti vedno v dobri fizični kondiciji, ponuja in prepoveduje prehranjevalne standarde in regulacije vseh vrst, ki temeljijo na tem, kako si zagotoviti dolgo in zdravo življenje. Vse te idealne predstave pa niso povezane s potjo duše. Pot vsake duše je zelo osebna.

Da raziščete resnico o bolezni in bolečini telesa, se morate uglasiti nase ter opustiti vse zunanje standarde. Iščite svojo resnico globoko v sebi!

To je velik izziv. Običajno vas zgrabi strah in takoj iščete pomoč pri zdravniku ali zdravilcu. Zaradi strahu se odpoveste lastni odgovornosti za bolezen in jo prenesete na druge ljudi. Ni slabo poslušati nasvete specialistov in pogosto je to modro, vendar se vedno povežite z notranjim znanjem in poslušajte odmev srca. Samo vi sami ste resnični stvarnik življenja, samo vi vladate svojemu telesu in samo vi veste v najglobljem pomenu, kaj je za vaše telo najboljše.

Bolezen predstavlja zastoj čustev, ki presegajo vaše zavedanje. Včasih je težko odkriti, kaj duša želi sporočiti z boleznijo. Obnavljanje povezave s telesom zahteva vaje. Ni logike, vendar ne obupajte takoj, opravka imate s trdovratnim problemom.

Sprostite se in ponovno raziskujte z nevtralnim pristopom dele telesa, kjer se bolezen izraža. Prosite bolezen ali bolečino, da si nadene obliko imaginarnega bitja, da se z njim pogovorite (lahko kot žival, otrok, oblika ali vodnik). Vsekakor uporabite domišljijo, ki je zelo dragocena, in odkrijte najglobljo motivacijo vaše duše.

Ko boste dobiti odgovore z videnji in čustvi, vas bo zelo vzradostilo, kajti to pomeni obnovitev intimno povezanost s telesom. Vaše telo vam bo spregovorilo in široko odprlo pot. Spoznali boste globoko znanje vašega telesa ki je dostopno le vam. Počutili se boste varno in varnost bo pomagala razumeti sporočilo vaše bolezni. To vam lahko pomaga v različnih položajih, posebno še, ko je telo bolno in v stiski. Omogočite telesu, da vam spregovori v jeziku ljubezni.

Če boste poizkušali odstraniti bolezen s pozitivnimi trditvami, jo zanikati in si predstavljali, da ste zdravi, ne boste vzpodbudili komunikacije s telesom. Tudi to so znaki vašega nesprejemanja in zavračanja bolezni. Razumeti morate pomen bolnega dela telesa.

Le z razumevanjem lahko odstranite čustveno blokado – tako poteka zdravljenje. Ne v borbi z boleznijo, temveč ko jo sprejmete kot prijatelja, ki kaže pravo smer. To je težko razumeti, ker vas bolezen straši, vendar je sprejemanje bolezni edina pot v svetlobo. Bolezen vas želi pripeljati nazaj domov.

Sporočila Rachel Meron
Vir: www.prisluhni.si

foto:Graur Codrin, Freedigitalphotos

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo