Tui-na masaža

0

Tui-na masaža izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, na Kitajskem pa se uporablja že preko 2000 let.  Gre za masažno tehniko, s katero preko meridianov in akupresurnih točk vzpostavljamo energetsko ravnotežje v telesu. Primerna je za vse starosti, od otrok do starostnikov.

Že njeno ime pove, da gre za tehniko ritmičnega potiskanja (tui) in držanja (na) vzdolž energetskih točk po telesu. S tem odpravlja neravnovesja, odstrani blokade v pretoku energije in krepi imunski sistem. Pri tui- na masaži se lahko hkrati uporablja tudi akupresura, za boljšo učinkovitost pa se mnogokrat priporoča tudi uporaba kitajskih zelišč. S pritiskanjem, tapkanjem in drugimi tehnikami, ki so zelo podobne klasični masaži, se neposredno sprošča kite in mišice, s pritiski na akupresurne točke, pa se vzpostavlja energetsko ravnovesje in večjo pretočnost energije skozi meridiane in mišice.

Trajanje tui-na masaže je zelo odvisno od potrebe človeka, v povprečju pa traja od 30 minut do ene ure.  Njena glavna prednost je, da se osredotoča neposredno na problem, torej na mesto bolečine, pa naj gre za akutne ali kronične bolečine v sklepih ali mišicah. Poleg tega zelo učinkovito odpravlja posledice stresa, kot so nespečnost, zaprtje, glavoboli in druge težave povezane s prebavnimi sistemi, dihali in organi za reprodukcijo.

Alenka Menard

Vir: pacificcollege.edu/acupuncture-massage-news/articles/913-benefits-of-tui-na-massage

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Uredništvo

Portal za zdrav način življenja.

Pusti sporočilo