Zakaj iščemo svojo polovico?

0

Svet sestoji iz nasprotij, vse je dvojno; toplo – mrzlo, črno – belo, zgoraj – spodaj, leva – desna, ženska – moški, yin – yang. In tudi mi smo dvojni, naše telo je razdeljeno na levo in desno telo. Levo telo (leva stran) je ženska energija, desno telo pa je moška energija. In med tema dvema energijama je ločnica, luknja, razpoka, kakor si lažje predstavljamo.

Kakšno pa je realno stanje, se kaže v tem, kakšen odnos imamo s partnerjem oziroma z osebo nasprotnega spola.

Poznate izraz, katerega dostikrat slišimo, ko kdo predstavi svojega partnerja: »To je moja (boljša) polovica«. Polovica? Ste se kdaj vprašali, če ste res samo polovica in zakaj niste celi?

Zelo močan ženski vzorec je predaja lastne energije moškemu. Če ženska nima aktiviranega lastnega yanga, neprestano išče partnerja, ob katerem bo ljubljena, varna, zadovoljna, vredna, ponosna in še bi lahko naštevala. Tako del energije ni aktiviran oziroma »spi«. Takšna ženska nima volje, moči in želje po aktivnem življenju, po življenju, ki si ga sama kreira, ampak se s to željo nasloni na moškega. Potrebuje ga za oporo, da jo bo vodil in s tem prevzel del njene odgovornosti.

S takšnim delovanjem vodilno vlogo prevzame yin, ženska energija, vendar ne takšna, ki bi dobro delovala. Če ni akcije, volje in moči, hitro pademo v prepuščanje in lenobo. Znajdemo se na točki, ko težko kaj naredimo  ali se sploh ne moremo »premakniti« iz rutinskega življenja. Naša energijska luknja – pomanjkanje yang energije – privede do tega, da še bolj iščemo nekoga, na katerega se lahko naslonimo in s tem hlastamo po energiji drugega.

Kako lahko takšna stanja popravimo?

Z odkrivanjem vzorcev, blokad in prepričanj lahko ozavestimo naše nepravilno delovanje. Potrebno je spoznati sebe in svojo energijo, potrebno je raziskovati. Ko spoznamo svoje ženske in moške vzorce ter jih začnemo odpravljati, šele takrat lahko energija v telesu steče. Obe energiji morata biti v ravnovesju in sodelovati druga z drugo. Več vzorcev ozavestim, več ujete energije se sprosti. To energijo pa potem lahko uporabim za spreminjanje svojih navad in ustaljenega delovanja.

S to energijo si potem lahko kreiram svoje življenje neodvisno od drugih, neodvisno od priučenih navad, samostojno in v povezavi s sabo.

Avtor: Barbara Butina
www.magicnost-gibanja.si

foto: lewallpaper.com

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo