Zima, zima bela… in element vode

0

V času zime energije mirujejo. To je čas, ko nas ledena jasnost umirja, prav tako nas z mirom objame zasnežena pokrajina. Ne manjka pa niti razigranih zimskih radosti! Polni smo pričakovanja praznikov in novih začetkov. Še pred tem pa je potrebno zaključiti staro leto, narediti notranjo inventuro.

Ponavadi si zaželimo vse dobro v novem letu in tudi pričakujemo tako. Velikokrat se soočamo s tem, da življenje ni enostavno, da smo dnevno na preizkušnji.

Se zavedamo moči svojih misli, ko včasih nezavedno sprejemamo dnevni ritem, ki nam ga na nek način vsili način življenja? Je možen drugačen pristop? Nas narava v tem podpira?

Omenili smo že, da tako Ayurveda kot kitajska tradicionalna medicina posebno pozornost namenjata letnim časom s priporočilom, da posameznik sledi sezonski rutini, ki se imenuje ritucarya skozi utrip narave. Tako je možno živeti v harmoniji z naravnimi cikli in se prilagajati spremembam v zunanjem okolju.

Kaj naj svetuje Ayurveda v okviru sezonske rutine za zimski čas

Pozimi hodimo spat bolj zgodaj in lahko vstajamo kasneje. Skozi dan smo umirjeni in ne hitimo, kljub življenjskemu ritmu. Nosimo svetle, tople barve kot sta rdeča in oranžna. Na jedilniku povečamo količino toplih jedi kot so juhe, enolončnice, žitarice s toplim mlekom z namenom, da izravnamo učinke zimskega mraza. Čez dan pijemo veliko toplih napitkov kot na primer ingverjev čaj in druge zeliščne napitke, ki nas segrevajo. Ko gremo ven, si ne pozabimo pokriti glave.

Razlaga elementa vode po tradicionalni kitajski medicini (TKM)

Letni ciklus se konča v organu Ledvice, kjer se zbira vse dobro in slabo, pridobljeno od spočetja do smrti. Ledvice so tudi zagonska moč! Voda bo naslednjo pomlad pognala nove brste in poganjke iz lesa (jetra) ter ponesla iz vsakega od nas skrivnostne kalčke smiselnosti našega obstoja. V pričakovanju teh, nas spremlja strah, ki si je izbral črno ozadje. Slano je prevladujoči okus, volja pa psihična dejavnost. Znano je, da ledvice shranjujejo esenco. Ta pa je razdeljena na pet polnih organov in velja za materialno podlago miselnih dejavnosti.

Iz knjige Nadangel Rafael sporoča – element voda

Vsako občutje je kot voda. Če so posamezna občutja čustveno obremenjena, se reka skali in spremeni vaše osnovno razpoloženje, to pa zmanjšuje energijo elementu vode. Čim bolj čista so vaša občutja, tem bolj je bister tudi element voda. Voda je nosilec informacij, ki izhajajo iz vaših občutij in ki jih prenaša na čakre. Informacije, ki se nahajajo v čakrah, pa razlivajo svojo energijo v zunanji svet, podobno kot roža, ki širi svoje vonjave v okolje.

Zato naj bo vaše življenje vedno veselo in polno pozitivnih čustev. Transformirajte destruktivna čustva, kajti stvarstvo vedno odgovarja na to, kar ustvarjate. Na dobra in ljubezni polna občutja življenje odgovarja z blagoslovom. Na nerešena ali destruktivna čustva, ki so lahko nezavedna, pa življenje odgovarja z enako energijo in tako ustvarja destruktivno projekcijo. To projekcijo boste subjektivno interpretirali in zaznali kot resnico. To pomeni, da se bodo določeni dogodki ponavljali tako dolgo, dokler ne boste prepoznali njihovega vzroka v svojem čustvenem svetu in ga razrešili. To je razlog, zakaj lahko ista situacija v različnih ljudeh sproži tako različne zaznave. Tako nekateri doživljajo svetlobo tam, kjer drugi vidijo temo. Na osnovi različnih zaznav lahko vsakdo spozna svoj notranji svet in ugotovi, kakšen je. To je magija – dobili boste vpogled v magijo življenja ali v to, kako življenje odgovarja vsakemu posamezniku na njegovo lastno energijo.

Zdravljenje elementa vode poteka na čustveni ravni in skozi dosledno naravnanost na pozitivna čustva. Živite to, kar vam pravi vaše srce, in sledite vsemu, kar vam daje dober občutek. Tok teh informacij bo imel za posledico transformacijo in dviganje vaših energij.
Sama si v decembru v okviru svetih noči napišem voščilnico za naslednje leto. V njej si napišem jasno izražene želje, katere podkrepim s svojim videnjem. In ko jo napišem, tudi odprem lansko voščilnico… Z veseljem vam povem, da se mi želje, napisane in srca z jasno vizijo prav lepo uresničujejo. To iskreno želim tudi vam!

Avtor: Helena Cesar
www.zarek-hc.si

foto: freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=732

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Helena Cesar

Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.

Pusti sporočilo